miercuri, 30 martie 2016

TRANDAFIRI DIN FOIETAJ CU BACON ȘI CAȘCAVAL

TRANDAFIRI DIN FOIETAJ CU BACON ȘI CAȘCAVAL”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Prima rețetă probată este acest aperitiv, rapid, de efect și gustos.  Gata cu vorba să trecem la treabă ! :-*

INGREDIENTE:

Aluat de foietaj,
Felii subțiri de bacon,
Muștar clasic,
Cașcaval felii,
Ou 1 bucată pentru uns,
Semințe de in, susan, dovleac, floarea soarelui.

MOD DE PREPARARE:


 Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de muștar clasic, apoi se așează feliile de bacon, peste ele feliile de cașcaval, se taie aluatul în fâșii cât să cuprindă ingredientele, apoi se rulează în diagonală, că să se obțină efectul de trandafir și se pun în forme termorezistente de brioșe. 

Se ung cu ou bătut, apoi se presară semințele și se dau la copt, în cuptorul preincins cca 20 de minute la 200 grade. 
 Se servesc calde dar și reci. Spor și poftă bună! Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu