TRANDAFIRI
DIN FOIETAJ CU BACON ȘI CAȘCAVAL
”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita
Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html,
care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. Prima rețetă probată este
acest aperitiv, rapid, de efect și gustos.
Gata cu vorba să trecem la treabă ! :-*
INGREDIENTE:
Aluat
de foietaj,
Felii
subțiri de bacon,
Muștar
clasic,
Cașcaval
felii,
Ou
1 bucată pentru uns,
Semințe
de in, susan, dovleac, floarea soarelui.
MOD
DE PREPARARE:
Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se
întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de muștar clasic, apoi se
așează feliile de bacon, peste ele feliile de cașcaval, se taie aluatul în
fâșii cât să cuprindă ingredientele, apoi se rulează în diagonală, că să se
obțină efectul de trandafir și se pun în forme termorezistente de brioșe.
Se
ung cu ou bătut, apoi se presară semințele și se dau la copt, în cuptorul
preincins cca 20 de minute la 200 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu