PIEPT DE RAȚĂ CU FISTIC, CITRICE ȘI RUCOLA
;)
No, am o problemă, am creat acest minutat fel, la plesenală, n-am notat ce am
pus în oala minunată a vasului CrockPot, așa că acum trebuie să scriu rețeta din
poze și gustul ce l-am savurat ;) Eu vă asigur că papilele mele gusative încă
mai au memorie ;) Această rețetă e dedicată provocării http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde,
usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon
(verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,
tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de
iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale,
grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
Sper că v-am atras atenția,
nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare
savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Piept
de rață 2 bucăți cca. 500 g,
Ulei
de măsline aromatizat cu portocale cca. 50 ml,
Sare
de himalya 1 linguriță,
Piper
roșu, alb, verde și negru 1 linguriță,
Grapefruit
roșu 1 bucată,
Portocală
2 bucăți ,
Fenicul 1/2 bucată,
Rucola
cca. 100 g,
Fistic
sărat și decojit cca. 100 g,
Caju
50 g.
Pentru
decor:
Oțet
balsamic
MOD
DE PREPARARE:
Noul meu ajutor din
bucătărie, Alin, adică CrockPot-ul se setează la funcția HIGH, pentru 60 de
minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul
aromatizat, se adaugă citricele, condimentele, frunzele de rucola, fisticul,
nucile cca. 200 ml de apă și se lasă la gătit, la foc mic, în cuptor, într-un
vas termorezistent, acoperit, pentru cei care nu dețin un vas CrockPot ;)
Bunnn, aromatizat și fraged, ăsta e cel mai important factor ;)
Spor și poftă
bună!
2 comentarii:
Numai minunatii pregatesti!
Laurici multumesc tare mult! :-*
Trimiteți un comentariu