FUSILLI CU CARACATIȚĂ, LEGUME ȘI KIWI
Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Așa că am încropit o nouă rețetă cu ce am găsit în frigider și cămară ;)
INGREDIENTE:
Fusilli cca. 300 g,
Sare iodată 20 g,
Legume congelate cu unt ( mazăre,
morcovi, conopidă, porumb) cca. 250 g,
Măsline verzi fără sâmburi cca.
150 g,
Kiwi 2 bucăți,
Conservă de caracatiță în ulei 1
bucată,
Limete 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
Pastele se fierb conform
indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare.
Legumele cu unt, se pun se trag
la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca. 200 ml apă.
Într-un vas încăpător se pun pastele fierte al dente și strecurate, legumele, măslinele scurse de zeamă, caracatița scursă de ulei, fructele de kiwi curățate și mărunțite, se amestecă ușor, pentru a se îngloba toate ingredientele și se asezonează cu zeamă de limete.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu