vineri, 11 martie 2016

SPIRALE CU BACON ȘI LEGUME – ONE POT PASTA

SPIRALE CU BACON ȘI LEGUME – ONE POT PASTACristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Am cercetat și  am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemâna oricui. Nu trebuie mare pricepere;) ! Corina Ureche, adică http://corinaureche.ro/?s=one+pot+pasta, m-a virusat :D. Îi mulțumesc și pe această cale. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, bacon și brânză.

INGREDIENTE:

Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
Bacon cubulețe 125 g,
Ceapă roșie 1 bucată,
Ardei kapia roșu 1 bucată,
Apio 1 tijă,
Fenicul cca. 100 g,
Ulei de măsline 1 lingură,
Ceapă verde 2 fire,
Usturoi verde 2 fire,
Smântână de gătit 200 ml,
Sare iodată 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Boia de ardei dulce 1 linguriță,
Rozmarin 1 crenguță,
Parmesan ras 2 linguri

MOD DE PREPARARE:


Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească. 

Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Un vis! Multumesc!

PanaCris spunea...

Cu mare drag Emilia Pascu :) O sa mai urmeze astfel de retete ;)

Trimiteți un comentariu