SPIRALE CU BACON ȘI LEGUME – ONE POT PASTA
Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Am cercetat și am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemâna oricui. Nu trebuie mare pricepere;) ! Corina Ureche, adică http://corinaureche.ro/?s=one+pot+pasta, m-a virusat :D. Îi mulțumesc și pe această cale. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, bacon și brânză.
INGREDIENTE:
Paste spirale Băneasa
din grâu dur cca. 300 g.
Bacon cubulețe 125 g,
Ceapă roșie 1 bucată,
Ardei kapia roșu 1
bucată,
Apio 1 tijă,
Fenicul cca. 100 g,
Ulei de măsline 1
lingură,
Ceapă verde 2 fire,
Usturoi verde 2 fire,
Smântână de gătit 200
ml,
Sare iodată 1
linguriță,
Piper proaspăt
măcinat ½ linguriță,
Boia de ardei dulce 1
linguriță,
Rozmarin 1 crenguță,
Parmesan ras 2
linguri
MOD DE PREPARARE:
Legumele se curăță, se toacă
mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu
pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se
lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
Se asezonează
de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă
la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și
rozmarinul.
Spor și poftă bună.
2 comentarii:
Un vis! Multumesc!
Cu mare drag Emilia Pascu :) O sa mai urmeze astfel de retete ;)
Trimiteți un comentariu