CUBURI
APERITIV CU URZICI, CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI GĂLBIORI
Un
aperitiv deosebit de aspectuos pentru mesele aniversare din familie și nu numai
;) Mulțumesc Sara&Miki, http://culoriledinfarfurie.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de-branza-cu-ciuperci.html,
pentru inspirație și detailerea modului de preparare.
INGREDIENTE:
Ouă
6 bucăți,
Ulei
de floarea soarelui 6 linguri,
Smântână
grasă 6 linguri,
Făină
albă de grâu 6 linguri,
Praf
de copt 1 plic,
Piure
de urizici 6 linguri,
Sare
iodată.
Pentru
umplutură:
Cremă
de brânză 250 g,
Telemea
cca. 100 g,
Smântână
3 linguri,
Ciuperci
gălbiori din conservă cca. 400 g,
MOD
DE PREPARARE:
Pentru
blat:
Ouăle
se separă în două boluri separate. Peste cele 6 gălbenușuri se adaugă, uleiul, piureul
de urzici (urizicile curățate
se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă mărunt!) și sarea iodată, până se omogenizează toate ingredientele. Apoi se
adaugă smântâna, făina și praful de copt și se amestecă până se înglobează
ingredientele.
Albușurile se bat energic până ce se obține o spumă pufoasă, ce
se încorporează în crema de urzici.
Alautul obținut se toarnă într-o tavă
termorezistentă, tapetată cu foaie de copt, apoi se pune la copt în cuptorul
preîncălzit cca 20 de minute la 200 grade. Preferabil ar fi să nu se rumenească
ca blatul să rămână verde crud. Blatul cald se taie în trei părți egale pe
lungime.
Pentru
umplutură:
Crema
de brânză dulce se amestecă cu telemeaua rasă, smântâna și ciupercile fierte în
prealabil.
Se
începe montarea astfel: pe primul blat se așează jumătatea din crema de brânză,
se așează al doilea blat, apoi restul de cremă și se încheie cu al treilea
blat, se apasă ușor tortul obținut ca să se uniformizeze crema dintre straturi,
apoi se acoperă cu folie și se dă la rece minimum 3 ore, cel mai bine de seară
până dimineață.
Tortul aperitiv se taie înainte de servire și se decorează după
imaginația fiecăruia ;)
Răbdare și spor la treabă.
Un comentariu:
Ce bine arata! :X
Trimiteți un comentariu