PLĂCINTĂ CU DOVLEAC, MERE, MORCOVI ȘI MIGDALE
Din seria rețete de post gătite la CrockPot, am încercat și un desert, clasic și gustos. Recunosc că am fost un pic temătoare, dar am fost tare mulțumită de rezultatul final. Abia am reușit să prind o bucățică de plăcintă pentru prezentarea finală. P.S. Plăcinta bineînțeles se poate coace și într-o tavă clasică la cuptorul gaz/electric.
INGREDIENTE:
Foi
de plăcintă 1 pachet,
Dovleac
ras pentru plăcintă cca. 300 g,
Mere
rase cca. 200 g,
Morcov
ras cca. 100 g,
Zahăr
tos cca. 100 g,
Zahăr
vanilat 1 plic,
Coajă
de la 1 lămâie,
Scorțișoară
pudră 1 linguriță,
Fulgi
de migdale cca. 50 g,
Ulei
de palmier pentru uns foile.
MOD
DE PREPARARE:
Dovleacul, morcovul și merele rase se pun într-un vas, cu
fundul dublu, la călit împreună cu adaugă zahărul, zahărul vanilinat,
scorțișoară, coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.
Între timp se ung câte trei foi de
plăcintă cu ulei, se pune umplutură de morcov, mere și dovleac, se rulează, se
obțin 4 rulori, care se ung cu ulei și se așează în vasul aparatului CrockPot
tapetat cu foaie de pergament.
Aparatul se setează la programul High, pentru 60
de minute. Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau
rece, în funcție de preferința fiecăruia.
Spor și poftă bună.
Un comentariu:
Ce de arome!!! O minunatie! <3
Trimiteți un comentariu