luni, 9 februarie 2015

CORONIȚA DE CARNE


 INGREDIENTE PENTRU BLAT
Faină albă de grâu 500 g,
sare iodată 1 lingură,
zahăr tos  2  linguri,
drojdie uscată 2 linguri,
apă  400 ml,
ulei de măsline 4 linguri.
Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
PENTRU UMPLUTURĂ:
Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Usturoi 2 -3 căței,
Ulei de măline 2 linguri,
Apă 3-4 linguri,
Ardei kapia ½ bucată,
Tije de țelină 1 bucată,
Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g,
 Morcov fiert 1 bucată mare,
Bacon cca 100 g,
Ouă 2 bucăți,
 Sare iodată 20 g,
Piper proaspăt măcinat 1 g,
Boia de ardei dulce 1 g,
Griș 2 linguri,
PENTRU TOPPING:
Felii de cașcaval  4 bucăți,
 mix de semințe ( susan, in) 1 lingură.
MOD DE PREPARARE :
L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul palnetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am  sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute. Între timp, se prepară umplutura. Ceapa curățată și tocată mărunt s epune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă. 












Aluatul dopsit se scoate din vas se întinde în formă rotundă, apoi se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se pune de jur împrejur pe margini umplutura de mai sus, lăsând mijlocul liber.





 Din mijloc se trasează felii cu un cuțit bine ascuțit, apoi aceste felii triunghiulare se ridică peste umplutura cu carne, ce în prealabil a fost acoperită cu felii de cașcaval. Imaginile sunt concludente, sper ;) Se preasră mix de semințe și coronița se dă la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecarui. Spor și poftă bună!






Un comentariu:

adnia spunea...

ce bine arata! super!

Trimiteți un comentariu