luni, 28 decembrie 2015

PIEPT DE PORC FIERT ÎN ZEAMĂ DE VARZĂ

PIEPT DE PORC FIERT ÎN ZEAMĂ DE VARZĂ



”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta Simona cu al său minunat blog http://sim0na-world.blogspot.ro/, ne-a provocat la gătit în weekend, rețetele ei: ALUATURI DULCI, APERITIVE, PREPARATE DIN CARNE DE PORC. Am analizat, și am ales Șuncă fiartă în zemaă de varză ;) Tot e sezonul:D Se pare că Tiza mea, Pana Cristina, mi-a luat-o înainte, culmea, cu același preparat :D deci, numele ăsta  are ceva în comun ;) Așa, gata vorbăria, să trecem la treabă ;)

INGREDIENTE:
piept de porc cu șorici o bucată de cca. 1000 g,
zeamă de varză cca. 1000 ml,
cimbru uscat,
amestec de piper boabe, negru, roșu, coriandru și semințe de muștar 1 lingură,
foi de dafin 2-3 bucăți,
boia dulce de ardei 3-4 linguri,
usturoi 5-6 căței

MOD DE PREPARARE:

Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului. Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul. Se asezonează de mirodenii, se pune pieptul de porc, într-un vas mai înalt, se adaugă zeama de varză și se pune la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 1 oră, până se pătrundea carnea.



Se scoate din zeamă, apoi se lasă la răcorit cca. 15 minute, după ce se ”masează” cu boia de ardei dulce și usturoi pisat, apoi se dă la rece, cel mai bine până a doua zi. 


Simplu, natural, de casă ;) Spor și poftă bună;)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu