GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai.
INGREDIENTE:
albuș de ou 10 bucăți,
sare iodată 1 praf,
oțet 1 linguriță,
zahăr tos 10 linguri cu vârf,
făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
praf de copt cu șofran Dr Oetker 1plic,
zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
stafide cca. 100 g,
lămâie confiată 50 g,
pudră de cacao Dr Oetker 50 g.
MOD DE PREPARARE:
Albușurile, la temperatura
camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de
oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul
vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D
robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce
s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă
ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Pudra de cacao se presară peste aluatul
obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se
toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se
preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate
în compozițe.
Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de
minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul
se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră
vanilinat.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu