sâmbătă, 26 decembrie 2015

GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIAT

GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ



Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai. 

INGREDIENTE:

albuș de ou 10 bucăți,
sare iodată 1 praf,
oțet  1 linguriță,
zahăr tos 10 linguri cu vârf,
făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
praf de copt cu șofran Dr Oetker 1plic,
zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
stafide cca. 100 g,
lămâie confiată 50 g,
pudră de cacao Dr Oetker  50 g.

MOD DE PREPARARE:


Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.  Pudra de cacao se presară peste aluatul obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate în compozițe. 


Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră vanilinat. 


 Spor și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu