PENE, CURCAN, PRAZ ȘI CIUPERCI
După atâtea preparate grele savurate la masa de Crăciun, am adus o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, mai ales că am gătit-o în vasul Zepter;) un vas minunat care păstrează textura ingredientelor și economisește energie;)
INGREDIENTE:
Praz partea albă 1 bucată,
ceapă verde 2-3 bucăți,
ceapă galbenă ½ bucată,
ardei kapia ½ bucată,
apio ½ tijă,
ulei de măsline 2 linguri,
file de curcan cca. 400 g,
codițe de ciuperci cca. 300 g,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat,
boia dulce de ardei.
MOD DE PREPARARE:
Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă
de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei,
sare, piper, boia și se acoperă. Între timp se curăță codițele de ciuperci,
carnea de curcan se mărunțește, atât cât să fie o îmbucătură, apoi se adaugă
peste legume, se amestecă ușor, cât să se înglobeze ingredientele, apoi se pune
capacul și se lasă la gătit,
acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi.
În acest moment oprește focul, se lasă acoperit, cca. 15 de minute până ce acul indicator ajunge în
zona crem.
Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient
și-a păstrat propia aromă;) Spor și poftă bună! P.S. Alături am fiert
paste pene;) Iar ca topping, am ras brânză Gouda maturată ;) Bun a fost ;)
Un comentariu:
Ce pofta mi-ai facut!
Trimiteți un comentariu