BRĂDUȚ DULCE
Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să
mai rămână câteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Pentru
provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu
cei dragi.
INGREDIENTE:
Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
Unt cca. 200 g,
Zahăr pudră cca. 50 g,
Nuci măcinate 100 g,
Esență de rom 1 linguriță,
Esență de portocale ½ linguriță.
Pentru decor:
Glazură de lămâie Dr Oetker,
Bombonele Dr Oetker,
Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
MOD DE PREPARARE:
Toate prăjiturile se mixează în
robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se
frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează
într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi
se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi.
Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr.
Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă
din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se
ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația
fiecăruia.
Spor și poftă bună.
Un comentariu:
Ce frumusete de bradut ai facut! Felicitari, Crisule!
Trimiteți un comentariu