duminică, 15 martie 2015

Chec aperitiv din piept de pui și ciuperci

Mulțumesc @lauranechita,  http://lauranechita.blogspot.ro, pentru idee;)



INGREDIENTE:
Piept de pui 1 bucată cca. 500 g,
Mărar verde 1 legătură,
Ceapă verde 1 legătură,
Usturoi fulgi 1 lingură,
Ouă 3 bucăți,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Ulei de măsline 2 linguri,
Pălării de ciuperci champignon 3-4 bucăți,
Foi de plăcintă subțiri proaspete 2 bucăți,
 Semințe de susan, in cca. 2 linguri,
Ou 1 bucată pentru uns.

MOD DE PREPARARE :

Pipetul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile.




 Într-un castron adânc, se adaugă toate ingredientele mărunțite, inclusive cepa și fulgii de usturoi, se asezonează de sare, piper, apoi se adaugă ouăle și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă se ung cu puțin ulei de măsline apoi se suprapun în cruce și se așează în tava de chec, se adaugă un prim strat de umplutură, se așează artistic pălăriile de ciuperci, apoi se acoperă cu restul de umplutură.

 Foile se închid peste umplutură ca și un plic. Se ung deasupra cu ou bătut, se preasă mix-ul de semințe și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu.
 După ce trece testul scobitorii se scoate checul din formă, ca să nu se umezească. Se lasă la răcit și se servește ca atare. Spor și poftă bună! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu