Provocările continuă;) Daaa,
ouăle de prepeliță pot fi folosite și pentru deserturi delicioase. Mulțumesc https://www.facebook.com/mihaidumitru.romania și +Gina
Bradea
Aaaa și nu în ultimul rând, vă invit la
Concurs: TRADIȚIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCĂ, +Gina
Bradea și http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ va invita la
concurs! Dati clik pe link si puteti castiga 120 oua de prepelita
proaspete: http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/ Bafta
tuturor:)
INGREDIENTE:
Margarină/unt 125 g,
Zahăr 125 g sau îndulcitor GreenSuggar 100 g,
Sare iodată ½ linguriță,
Ouă de prepeliță 16 bucăți sau ouă de găină 4 bucăți,
Ciololată cu lapte 200 g (două tablete),
Praf de copt 1 plic,
Făină albă 125 g,
Forme de brioșe din hârtie,
Pentru topping:
Zahăr pudră 150 g,
Zeamă de lămâie 3 linguri,
1 linguriță de rom.
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se
topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special,
sau pe baie de aburi.
După ce s-a răcit un pic se adaugă la compoziția de ouă. La
final se adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și se amestecă ușor,
până ce se înglobează în compoziție. Aluatul obținut se toarnă în formele de
brioșe și se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 175 grade.
Între
timp se amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie și romul, până se obține o
glazură, ce se toarnă peste prăjiturile fierbinți.
Se servesc cu frișcă și
fructe de sezon. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu