O nouă alternativă al chiftelelor fără carne.
Delicioase! Mulțumesc Traditie si gastronomie romaneasca: http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2, un proiect lansat de Gina Bradea, iar sponsorul Mihai Dumitru, mai bine zis http://ouadeprepelitainbucuresti.com/, jos pălăria, mai ales că am avut oportunitatea de a-l cunoaște personal. Ouăle sunt foarte proaspete și tare sănătoase. De regulă le cumpăr din supermarket-uri, uneori am impresia că zac prea mult pe raftul magazinului :(( De acum în colo, voi consuma ouă de prepeliță, numai de la ferma de prepelițe japoneze din Fundeni, doar sunt la o aruncătură de băț de mine. Informații mai multe despre oul de prepeliță găsiți chiar pe site-ul fermei http://ouadeprepelitainbucuresti.com/ro/oul-de-prepelita.html
INGREDIENTE:
Orez 250
g,
Apă 750
ml.,
Ceapă verde
4 fire,
Usturoi verde
2 fire,
Mărar proaspăt
4-5 fire,
Pătrunjel proaspăt
2-3 fire,
Sare iodată,
Piper proaspăt
măcinat,
Boia de
ardei dulce,
Ouă de
prepeliță 6 bucăți,
Cașcaval
ras 4 linguri,
Pesmet auriu
cca. 2 linguri,
Ulei de
palmier pentru prăjit
PENTRU
SERVIT:
sos tzatziki sau sos de mărar;) sau de ce nu
sos roșu ;)
MOD
DE PREPARARE:
Acest preparat îl faceți atunci când mai
rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul
următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu
Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă,
cu puțină sare. După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă
la răcorit, cel mai bine până a doua zi.
În orezul răcit se adaugă ceapa verde,
usturoiul verde, verdețurile tocate mărunt, ouăle de prepeliță, cașcavalu ras,
pesmetul auriu, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se amestecă ernergic
până ce se înglobează ingredientele.
Uleiul de palmier se pune la încins într-o
tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă și se pun la prăjit.
Se
servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar. Spor și poftă bună!
4 comentarii:
Chiftelele acestea sunt cel putin interesante. Le voi face si eu :)
Chiftelele din orez sunt traditionale in Italia si se fac mari, rotunde sau lunguiete, cu diverse umpluturi. O sa fac si eu zilele urmatoare, sunt grozave.
Multumesc Elena Bite. Spor si pofta buna!
Gina Bradea nu stiam ca-s traditionale in Italia, mereu aflu cate ceva nou de la tine. Buna idee cu umplutura, eu as proba cu peste data viitoare.
Trimiteți un comentariu