”Quiche, in bucataria
franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua
cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele
fiecaruia...” Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de
insiprație. No, am trișat un pic cu aluatul, am folosit foietaj de la LIDL,
tare fain pe de altă parte;)
INGREDIENTE
Aluat de foietaj cca.
300 g
Pentru umplutură:
Praz partea albă cca.
300 g,
Ceapă verde 2 fire,
Ciuperci 1 borcan marca
SunFood,
Măsline verzi umplute cu
anșoa de la LIDL ½ conservă,
Piept de pui afumat 1
bucată,
Ulei de măsline 2-3
linguri,
Ouă 3 bucăți,
Smântână 200 ml,
Nucșoară 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat
½ linguriță,
Cașcaval afumat Delaco
100 g.
MOD DE PREPARARE:
Aluatul de foietaj se
lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.
Prazul și ceapa verde
se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit de noul ajutor din casa
Zmeilor, @SaladChef.
Deasemnea s-au mărunțit: ciupercile, măslinele umplute cu
anșoa și pastrami de pui afumată. Toate ingredientele mărunțite se călesc în
ulei de măsline, fără apă de data aceasta, se asezonează doar cu piper, sarea
nu e necesară, deoarece măslinele sunt destul de sărate. Între timp ouăle se
bat energic cu smântâna.
De data asta am încercat un truc vizualizat, undeva
cândva pe net:d în ideea, că fetele sau băieții de la cămin, n-au tel sau nu
știu să bată ouă cu furculița:d Așa că am pus ouăle într-un borcan, l-am
înfiletat și l-am scuturat, după ce s-au bătut ouăle, am adăugat smântâna,
nucșoara rasă, am înșurubat și am trecut din nou la scuturat, cum fac barmanii
din Centrul Vechi;) Aluatul de foietaj dezgețat se așeză într-o formă
rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită.
Peste umplutură se adaugă amestecul
de ouă, smântână și nucșoară, cașcaval ras și tarta se dă la copt în cuptorul
preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade.
Se servește caldă, dar cel mai bine
rece;) Spor și poftă bună!
3 comentarii:
Mama ce bunatate ai facut!! Si ce smecherie de jucarie ti-ai tras! :)
Multumesc Simona. Daaa, din Camara Bucatarasilor;)
Wow....chiar ca.i interesanta jucaria.
Iar tarta cred ca este un deliciu.
Trimiteți un comentariu