marți, 26 aprilie 2016

Tort cuib supriză pentru Iepuraș

Tort cuib supriză pentru Iepuraș




 Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjiturit. ‪#‎prajituridroetker. Am ajuns la o nouă rețetă, simplă și de efect.   
Un preparat simplu teoretic, de data asta ansamblarea nu cred că vă face probleme ;) P.S. la tăiatul blaturilor și cercului, TataZmeu, m-a scutit de treabă, el le-a rezolvat ;) La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din. 
Gata cu vorba, hai la treabă!

INGREDIENTE:
Ouă 7 bucăți,
Sare de mare 1 praf,
Oțet din mere și miere ½ linguriță,
Zahăr tos 7 linguri,
Făină albă de grâu 7 linguri,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
Pentru cremă:
Praf de cremă din ciocolată Dr.Oteker 1 plic,
Lapte 250 ml,
Zahăr tos 3 linguri.
Pentru decor:
Firișoare de ciocolată de la Dr Oetker,
Ornamente colorate de la Dr Oetker,
Iepurași din ciocolată,
Jeleuri colorate.

MOD DE PREPARARE:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu pudra de cacao, se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase pandișpanul. Apoi se toarnă într-o formă de tort, cu diametrul de 24 cm,  fiind din silicon nu a fost nevoie de tapetare, și se dă la copt, în cuptorl preîncins cca. 35 de minute la 180 grade. 






 După ce trece testul scobitorii, tortulețu se scoate din cuptor și din foram de silicon, se lasă la răcit pe un grătar, cel mai bine până a doua zi.

Crema de ciocolată se prepară conform indicațiilor de pe amblaj. Tortulețul se taie în două părți egale. Partea de sus, se decupează, astfel încât să se obțină un cerc cu margini de cca. 2 cm.


Blatul de bază se așează pe platoul de prezentare, apoi se adaugă un strat generos de cremă ciocolatoasă, apoi se adaugă cercul de pandișan. Cu crema rămasă se îmbracă tortulețul, se deocrează cu bombonele și figurine specifice sărbătorilor pascale. 




Tortulețul e chiar simplu, dar de mare efect pentru copii și musafiri ;) 




Spor și poftă bună!


Chec supriză

Chec supriză 


Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjituri.  ‪#‎prajituridroetker 
La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă. http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html
Un preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară sigur va fi mult mai aspectuos.
Gata cu vorba, hai la treabă!

INGREDIENTE:

Ouă 7 bucăți,
Sare de mare 1 praf,
Oțet din mere și miere ½ linguriță,
Zahăr tos 7 linguri,
Făină albă de grâu 7 linguri,
Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
Extra:
Formă  de decupat prăjituri, iepuraș.

MOD DE PREPARARE:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.




Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă  la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.


Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.



După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras. 






Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.


 Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec.

 Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade. 

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.
Între tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.


După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu un pahar de vin.



Spor și poftă bună!  

miercuri, 20 aprilie 2016

SPAGHETE NEGRE CU FRUCTE DE MARE

SPAGHETE NEGRE CU FRUCTE DE MARE


Sper că v-am suprins din nou! ;) Minunatele spaghete cu aromă de sepie, sau mai bine spus cu cerneală de caracatiță;) servite cu salată de fructe de mare.Ce poate fi mai simplu si savuros!

INGREDIENTE:

salată de fructe de mare ( surimi, scoici, carne de crab, creveți, ardei copt, castravete murat, ceapă murată) cca. 200 g,
spaghete negre (aromatizate cu sepie) 300 g,
sare iodată,
ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE:


Apa rece se pune la fiert, într-un vas incapator, cca 3 l. După ce a clocotit apa se adaugă 1 lingură cu sare de mare, și se introduc spaghetele întregi la fiert, atenție nu se rup spaghetele cât ar fi de lungi, lăsându-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoară, se trec rapid sub un jet de apă rece, pentru a întrerupe fierberea, apoi se stropesc cu putin ulei de masline, pentru a nu se lipi între ele. 



Spaghetele se servesc cu salata de fructe de mare. 

Recunosc că am folosit salata de fructe de mare, gata preparată. Dar data viitoare promit că vin cu rețeta preparată de mine. O cină rapidă și sănătoasă. Spor și pofta buna!

luni, 18 aprilie 2016

FILE DE CRAP CU LIMETE ȘI LEGUME

FILE DE CRAP CU LIMETE ȘI LEGUME



Nou venită în grupul MisteryBoxChallenge, Laura Maria Din, ne-a provocat tare fain ;)
Ingredientele propuse de ea sunt:. Peste (de orice fel);. Legume (la alegere);. Verdeata;. Branzeturi;. Lapte/iaurt;. Smantana (de gatit/pentru frisca);. Oua;. Cocos (nuca/lapte/fulgi);. Fructe de padure; . Vedeta lunii - LIME (limeta). No, n-am reușit să le îmbin din prima rețetă pe toate, dar, am ceva idei în continuare. ;) Deocamadată vă aduc o rețetă clasică, zic eu ;) Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

File de crap 2 bucăți cca. 800 g,
Limete 1 bucată,
Morcov 1 bucată mare,
Praz 1 bucată partea albă,
Ceapă roșie 1 bucată,
 Ardei kapia 1 bucată,
Mărar proaspăt ½ legătură,
Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
Ulei de măsline 3-4 linguri,
Sare de mare aromatizată cu cimbru, oregano, rozmarin 2 linguri.
Pentru sos-ul de limete și usturoi:
Usturoi 1 căpățână,
limete 1 bucată,
sare roz 1 linguriță,
iaurt grecesc 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:


Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete,  apoi se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază, apoi  cu foaie de aluminiu, și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 150 grade, adică foc minim. 












După timpul de coacere, se descoperă peștele, se mai lasă la copt cca. 5 minute pentru a prinde culoare ;) Apoi se servește alături de legumele coapte și un mujdei a la TataZmeu ;) Usturoi, ulei de măsline, iaurt grecesc și zeamă de limeeettee ;) 






Așa, usturoiul curățat, se pune în mojarul din dotare, se bate  insistent cu sare și ulei de măsline, zeamă de limete, iar la final se stinge cu iaurt grecesc ;)