luni, 4 aprilie 2016

IEPURE CU VEGETALE ȘI SMÂNTÂNĂ

IEPURE CU VEGETALE ȘI SMÂNTÂNĂ


No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!  

INGREDIENTE:

Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D), cca. 1200 g,
Praz 1 tijă,
Ardei kapia 1 bucată,
Morcovi baby cca. 200 g,
Leurdă 1 legătură,
 Pătrunjel verde 1 legătură,
Sare de mare cu rozmarin, busuioc și cimbru 1 lingură,
Piper roșu, alb și negru cca. ½ linguriță,
Boia de ardei dulce 2 linguri,
Foi de dafin 2 bucați,
Smântână de gătit cca. 200 ml,
Amidon din porumb 3 linguri,
Pastă de roșii 2-3 linguri.

MOD DE PREPARARE:

Iepurele se spală, apoi se porționează.


Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, CrockPot-ul botezat Alin;), dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la CrockPot. 





Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) 



Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) 



Sățios, savuros și fără colesterol :D ;) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu