joi, 7 aprilie 2016

TRADIȚIE ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ PROVOCAREA LUNII APRILIE 2016


TRADIȚIE ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ
PROVOCAREA LUNII APRILIE 2016


Provocarea minunata @Traditie si gastronomie romaneasca inititata  de  Gina Bradea, mai bine zis:http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, o găzduiesc cu mare drag această lună.
Bucătăria tradițională românească este foarte sățioasă, savuroasă, încărcată cu multe bucate alese, majoritatea preparate din carne (porc, vită, pasăre, miel, vânat sau pește) dar și legume, mai ales în perioada de post. De preparatele dulci ce să spun: fel de fel de plăcinte, langoși, gogoși, cozonaci, prăjiturele, torturi, numai delicatese.
Ei, luna aprilie 2016, e o lună în care majoritatea creștiniilor ortodocsi postesc, deoarece urmează paștele, dar se și celebrează  două sărbători importante, pe 23 aprilie Sf Gheorghe, iar pe 24 aprile Duminca Floriilor.
Cu greu m-am hotărât ce preparate să propun provocării din această lună, dar în final am ales DULCIURI TRADIȚIONALE din toate zonele țării, de post sau de dulce. Sper să vă placă provocarea. Spor la dulcegării. Vă aștept cu drag.
P.S. Am rugămintea să nu adăugați altfel de adaosuri, decât ingrediente naturale, folosite de părinții și bunicii noștri.
Celor care vor să participle la această minunată provocare și nu au blog, site sau alt mediu online, pot trimite pe adresa mea de mail: cristina_pana33@yahoo.com, rețeta cu cel puțin două poze, care să fie originale.

Așa gata cu vorbăria, success și spor la treabă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu