luni, 18 aprilie 2016

CHEC CU CIOCOLATĂ

CHEC CU CIOCOLATĂ


”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Margareta Cismasu, mai bine zis Retete cu Margareta Cismasu, http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2016/04/weekend-cu-spor-aprilie-2016.html, ce ne propune o paletă largă de preparate minunate: aperitive, fel principal și prăjituri. Am început provocarea acestei luni cu un desert rapid și la fel de rapid savurat de către Zmeișori. Mulțumesc pentru rețetele tale fainee. Gata cu vorba, să trecem la treabă.

INGREDIENTE:

Ouă 5 bucăți,
Zahăr tos 200 g,
Făină albă de grâu 200 g,
Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
Ciocolată cu lapte 100 g,
Zahăr vanilinat 1 plic,
Praf de copt 1 plic,
Oțet ½ linguriță,
Sare roz ½ linguriță.
Pentru topping:
Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.

MOD DE PREPARARE:

 Ouăle se separă și se pun în două vase mai înalte. Albușurile se bat energic, cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până ce se dizolvă, obținându-se o spumă fină și lucioasă.



Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se toarnă în fir ușor, ca și la maioneză în spuma de albușuri, amestecându-se ușor.
 Făină cernută împreună cu praful de copt se adaugă treptat și se amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus pentru a nu se lăsa compoziția de chec.

 Într-o tavă de chec tapetată cu foaie de pergament se toarnă ½ din compoziția de mai sus.


 În jumătatea rămasă se adaugă ciocolata topită, ușor și răcorită, apoi se amestecă ușor, până ce se omogenizează. Compoziția de ciocolată se toarnă peste cea de ouă, se amestecă ușor cu furculița, ca să se obțină aspectul marmorat.


Se pune tava cu aluatul la copt în cuptorul preîncins, cca. 45 de minute la 180 grade. După ce trece testul scobitori checul se scoate din tavă, pe un grătar și se lasă la răcit.

Între timp se prepară glazura și se toarnă peste checul răcorit. 









Spor și poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu