sâmbătă, 12 martie 2016

PULPE DE RAȚĂ CU CRUSTĂ DE FISTIC, UMPLUTURĂ DE FISTIC ȘI BRÂNZĂ BRIE

PULPE DE RAȚĂ CU CRUSTĂ DE FISTIC, UMPLUTURĂ DE FISTIC ȘI BRÂNZĂ BRIE




Nooo, o nouă lună, o nouă provocare, detalii aveți aici http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

Pulpe de rață 2 bucăți,
Sos de soia 2 linguri,
Ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
Sare de Hymalaya 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat,
Brânză brie 100 g,
Fistic copt și sărat decojit, cca. 100 g,
Condiment pentru rață cu portocale și lămâie,
Unt cca. 50 g,
Coajă de la 1 portocală,
Bere fără acool 200 ml.

MOD DE PREPARARE:

Pulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute. 


Se formează un buzunar în jurul osului, ce se umple cu bucăți de brânză brie și fistic mărunțit, apoi se închid cu o scobitoare sau cleme ptr ruladă, în cazul meu, sau chiar se pot coase cu ață special de bucătărie. 





Pulpele se prăjesc într-o tigaie încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Untul se topește și se amestecă cu restul fisticului mărunțit, cca. 50 g. 


Cu acest amestec se ung pulpele de rață, se pun într-un vas termorezistent, se adaugă berea, apoi se pun la gătit, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu, acoperite. Eu l-am folosit pe Alin:D, noul, membru al familiei Zmeilor, adică aparatul de gătit CrockPot, ce l-am setat la funcția high, pentru 60 de minute. 




După cele 60 de minute se adaugă coaja de portocală, și se mai lasă la copt cca. 30 minute. 
Pulpele de rață cu crustă de fistic, umplutură de fistic și brânză brie, se servesc fierbinți alături de garnitura preferată, în cazul nostru orez colorat (vine rețeta în curând!), cum spun Zmeii;)  și salată de sezon. 


Spor și poftă bună.



Un comentariu:

laulra23 spunea...

vai... cat de bine arata! :D Imi ploua in gura!!!

Trimiteți un comentariu