miercuri, 30 martie 2016

SUPĂ CREMĂ DE LINTE PICANTĂ

SUPĂ CREMĂ DE LINTE PICANTĂ



”De ce "Weekend cu spor" ? ”Pentru că eu, că și alte gospodine, cred, simțim că sâmbăta și duminica, în cele două zile libere, avem un spor mai mare la gătit, la scris pe blog, la stat prin bucătărie și incercat tot felul de bunătăți și reșete noi....” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea, Weekend cu spor ;)
O nouă lună, o nouă provocare, de data asta gazda este Lubita Iancu, mai bine zis Lulu, http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/martie-weekend-cu-spor.html, care are o grămadă de rețete minunate și tare rapide. A doua rețetă pentru provocare, se încadrează în meniurile de post;) Cu ocazia asta am testat și noul meu ajutor din bucătărie, CrockPot-ul, botezat Alin ;) Și-a făcut tare bine treaba, plus că m-a scăpat și de pasat supa. No, eu am deviat un pic de la rețeta lui Lulu, dar  a ieșit la fel de gustosă și picantă;)  Gata cu vorba să trecem la treabă ! :-*

INGREDIENTE:
Linte roșie 500 g,
Lobodă albă 1 legătură,
Lobodă roșie 1 legătură,
Ceapă verde 1 legătură,
Usturoi verde 2 fire,
Leurdă ½ legătură,
Pătrunjel ½ legătură,
Sare de roz 1 linguriță,
Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
Ulei de măsline extravirgin 3-4 linguri,
Apă rece 2000 ml.

MOD DE PREPARARE:

 Verdețurile se spală, se curăță, apoi se toacă mărunt. Aparatul de gătit CrockPot se setează la funcția HIGH pentru 120 de minute. În vasul de ceramic se pun verdețurile, uleiul de măsline, lintea uscată ( nu-i nevoie să stea la hidratat!), se asezonează de sare, se completează cu apă, se amestecă, apoi se lasă la gătit. 







După cele 120 de minute, supa deja e cremă, se asezonează cu boia și 2 linguri de ulei de măsline, eventual se mai ajustează gustul de sare și se servește fierbinte simplă sau cu crutoane.





Spor și poftă bună. P.S. Pentru cei care nu dețin un aparat de gătit slow cooker, Lulu recomandă să folosiți lintea din conservă ;) pentru un timp mai scurt de fierbere. ;) http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2016/02/supa-iute-de-linte.html


4 comentarii:

laulra23 spunea...

Grozava supa asta!!!!

Unknown spunea...

AM LINTE ROSIE SI O SA FAC SI EU LA FEL PT CA EU O FACEAM PUTIN DIFERIT

PanaCris spunea...

Gina, multumesc. Te asigur, ca daca respecti toti pasii, vei obtine o supa crema tare faina ;) :-*

PanaCris spunea...

Licurici chiar daaaa ;) :-*

Trimiteți un comentariu