BRIOȘE
CU DOVLEAC
Daaa, o nouă lună, o
nouă provocare în Cutia Misterelor - Mistery box challenge, inițiată
de Cerasela, http://saffronanddates.blogspot.ro/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.
Luna acesat gazda provocării este minunt, zâmbăreața Maria, sau mai bine zis: http://zambetania.blogspot.ro/2015/10/provocarea-cutia-misterelor-lista.html Maria Zambetania a zis: ” Doamnelor, domnilor,
defilează pe covoru zambetan cele 9 minivedete şi obligatoria:
ciocolată, smântână,
brânză, ouă, nuci, pere, cafea, roşii, lapte şi ingredientul
vedetă, deci obligatoriu: DOVLEACUL. ”
Așa că m-am conformat, nu am reușit să adun în
rețeta mea toate ingredientele:D, dar am folosit 4 din 9, sper că nu mă lasă
corigentă J
INGREDIENTE:
Pulpă
de dovleac copt 200 g,
Nuci/Alune
de pădure 100 g,
Zahăr
tos 100 g,
Zahăr
vanilinat burbon de la Dr. Oetker 1 plic,
Făină
albă de grâu 120 g,
Scorțișoară
prudră ½ linguriță,
Nucșoară
rasă ½ linguriță,
Ghimbir
pudră ½ linguriță,
Cuișoare
pudră ½ linguriță,
Praf
de copt cu șofran 2 linguri,
Amoniac
½ plic,
Sare
iodată ½ linguriță,
Ou
1 bucată,
Ulei
de floarea soarelui 50 ml,
Sana
300 ml,
Pentru
decorare:
Dulceață
din dovleac 3-4 linguri,
Brânză
de vaci cca. 200 g,
Zahăr
pudră cca. 100 g,
Pudră
de cacao 2 linguri.
MOD
DE PREPARARE:
Dovleacul se taie în
două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a
copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să
se obtină un piure fin.
Între timp se prăjesc
alunele de pădure, decojite, într-o tigaie fără grăsime la foc iute cca. 5
minute, amestecându-se continuu, ca să nu se ardă ;) Se folosește metoda
bucătarilor chinezi de a scutura tigaia, dar dacă nu aveți dexteritatea
suficientă sau putere, amestecați cu o lingură de lemn. După ce s-au prăjit se
lasă la răcit, cca. 10 minute, apoi se mărunțesc.
Într-un vas încăpător
se amestecă ingredientele uscate: zahărul tos și cel vanilinat, mirodeniile,
praful de copt, amoniacul, făina, alunele mărunțite și piureul din dovleac
copt.
Separat se amestecă
energic oul, uleiul și sana. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția semi-uscată,
amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Aluatul rezultat se
toarnă în form de brioșe, tapetate cu unt și făină, sau mai ușor cu hârtii special
pentru copt brioșe. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de
minute la 200 grade. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și
se lasă la răcit. Î
ntre timp se prepară crema de brânză, simplă și gustoasă:
brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră, până se obține o cremă dulce
omogenă.
După ce s-au răcit
brioșele, se scobesc cu un aparat special, sau cu nare grijă cu o linguriță, în
locașul rămas se pune o linguriță sau două de dulceață din dovleac, rețeta
aici: , apoi se acoperă cu cremă din brânză și se presară pudră de cacao ;)
Data viitoare voi veni cu o glazură de
cacao;) Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu