CIORBĂ
DIN CARNE DE OAIE
Daaa, nu sunt sărbători pascale, nouă ne place carnea de oaie/miel în orice perioadă a anului ;) Sunt mulți cârcotași, ce asociază carnea de oaie/miel doar cu sărbătorile pascale ;) La stână, carnea de oaie se consumă toată perioada anului. Aduc o ciorbiță simplă, aaa, tot așa, unii vor cârcoti, că nu-i ciorbă și supă, că nu e acră;) Nouă ne-a plăcut, iar cei care au dorit-o mai acră, s-au folosit de clasicul oțet sau ardeii iuți oțețiți ;) Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
Pulpă
de oaie cca. 300 g,
Costițe
de oaie cca. 300 g,
Ceapă
galbenă 1 bucată,
Morcovi
2 bucăți,
Păstârnac
1 bucată,
Pătrunjel
rădăcină 1 bucată,
țelină
cca. 100 g,
gulie
½ bucată,
sare
iodată,
foi
de dafin
piper
proaspăt măcinat,
verdeață:
pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,
paste
risoni de la Barilla cca 100 g.
MOD
DE PREPARARE:
Carnea de oaie se
fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie.
Între
timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu
puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă
și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic,
neacoperit.
Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de
la Barilla. Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la
fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare,
sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață.
Spor și poftă bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu