sâmbătă, 31 octombrie 2015

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

CIORBĂ DIN CARNE DE OAIE

Daaa, nu sunt sărbători pascale, nouă ne place carnea de oaie/miel în orice perioadă a anului ;) Sunt mulți cârcotași, ce asociază carnea de oaie/miel doar cu sărbătorile pascale ;) La stână, carnea de oaie se consumă toată perioada anului. Aduc o ciorbiță simplă, aaa, tot așa, unii vor cârcoti, că nu-i ciorbă și supă, că nu e acră;) Nouă ne-a plăcut, iar cei care au dorit-o mai acră, s-au folosit de clasicul oțet sau ardeii iuți oțețiți ;) Spor și poftă bună!  



INGREDIENTE:

Pulpă de oaie cca. 300 g,
Costițe de oaie cca. 300 g,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Morcovi 2 bucăți,
Păstârnac 1 bucată,
Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
țelină cca. 100 g,
gulie ½ bucată,
sare iodată,
foi de dafin
piper proaspăt măcinat,
verdeață: pătrunjel și leuștean câte ½ legătură,
paste risoni de la Barilla cca 100 g.

MOD DE PREPARARE:


Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie.


 Între timp legumele se curăță, apoi se toacă mărunt. Legumele tocate se călesc cu puțin ulei și zeamă de carne fiartă, cca 5 minute, apoi se adaugă carnea fiartă și supa strecurată, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mic, neacoperit. 




Noutatea acestei ciorbe, ar fi înlocuirea orezul cu paste risoni de la Barilla. Spre finalul fierberii se adaugă pastele risoni și se mai lasă la fiert, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Ciorba se servește ca atare, sau acrită cu oțet/smântănă, acompaniată de ardei iute, asezonată cu verdeață. 
Spor și poftă bună. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu