sâmbătă, 31 octombrie 2015

TORTELLINI CU BRÂNZĂ, CONPOPIDĂ ȘI BACON

TORTELLINI CU BRÂNZĂ, CONPOPIDĂ ȘI BACON



Inițial am pornit de la rețeta tizei mele, de nume: Adriana Pană, voi o cunoașteți mai bine după Id-ul de Bucătăraș, Satisfyyourcravings, http://www.bucataras.ro/retete/macaroane-cu-branza-si-conopida-73440.html

M-am pliat pe ce ingrediente am avut la îndemână ;) A ieșit o minunăție de budincă, tare sățioasă ;)

INGREDIENTE:

Tortellini cu brânză 250 g,
Conopidă 1 bucată mai micuță cca. 300 g,
Frunze de oregano, busuioc, rozmarin uscate sau proaspete,
ulei de măsline,
cubulețe bacon 250 g,
mini mozzarella 250 g,
pesmet,
ouă 2 bucăți,
smântână 3-4 linguri.

MOD DE PREPARARE:

Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în apă clocotită, puțin sărată, împreună cu pastele tortellini, cca. 6 minute. L-am pus la treabă pe Multicoocker-ul Laurențiu Ionel ;). 


După ce s-au fiert al dente, se scot din apă, se pun într-un vas termorezistent, zdrobindu-se ușor conopida, pentru uniformizare. Bucățelele de bacon se prăjesc ușor, apoi se adaugă peste amestecul de conopidă și paste. 



Se asezonează de mirodenii, apoi se adaugă mingiuțele de mozzarella. Smântâna se bate cu ouăle și cu puțină apă în care au fiert conopida și pastele, apoi se toarnă peste preparatul nostru, încheindu-se cu un strat mărinimos de pesmet. 

Se dă la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 g. Simplu și gustos. 




Spor și poftă bună!  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu