luni, 2 noiembrie 2015

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI ZMEURĂ

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI ZMEURĂ



O rețetă dintr-o carte de bază, de prăjitureală, ce o am încă din tumultoasa tinerețe petrecută în Germania ;) 

Simplă, bună și tare gustoasăăăăă ;) Spor și poftă bună! P.S. Poze de final, pe repede înainte ;)

INGREDIENTE:

Unt grăsime 65% 200 g,
 Zahăr tos 200 g,
Ouă 4 bucăți,
Făină albă 400 g,
Praf de copt Dr. Oetker 1 pliculeț,
Zahăr vanilinat Burbon Dr. Oetker 1 pliculeț,
Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
Ciocolată neagră 200 g.

PENTRU UMPLUTURĂ:
Zmeură proaspătă sau congelată cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic,
Bombonele colorate Dr. Oetker.

MOD DE PREPARARE:

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează. 




 Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează. Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed. Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen. Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple  fiecare formă cca. ¾ , apoi se pune 3-4 fructe de zmeură. 




Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins  cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.


  Glazura de ciocolată se topește în cuptorul cu microunde sau într-un ibric cu apă clocotită, apoi se toarnă după gustul fiecăruia peste brioșele calde și se decorează cu bombonele.






 Spor și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu