CHIFTELE
DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY
Pentru provocarea Weekend cu spor, am adus o nouă variantă a chifteluțelor din orez deja preparat ;) http://panacris.blogspot.ro/2015/10/provocarea-weekend-cu-spor.html
Pentru provocarea Weekend cu spor, am adus o nouă variantă a chifteluțelor din orez deja preparat ;) http://panacris.blogspot.ro/2015/10/provocarea-weekend-cu-spor.html
O
nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!
INGREDIENTE:
Orez
250 g,
Apă
750 ml.,
Sare
iodată,
Piper
proaspăt măcinat,
Boia
de ardei dulce,
Praf
de curry,
Ouă
de găină 1 bucată,
Cașcaval
ras 4 linguri,
Salam țărănesc cca. 50 g,
făină
albă de grâun 1 lingură,
Pesmet
auriu cca. 2 linguri,
Ulei
de palmier pentru prăjit.
PENTRU
SERVIT:
sos
tzatziki,
sos
de mărar;) sau de ce nu sos roșu ;)
MOD
DE PREPARARE:
Acest preparat îl
faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu
atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la
Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu
puțină sare.
După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la
răcorit, cel mai bine până a doua zi. În orezul răcit se adaugă salamul tăiat cubulețe, ouăle, cașcavalul ras, pesmetul auriu, făina, se asezonează de sare, curry,
piper și boia, apoi se amestecă energic până ce se înglobează ingredientele.
Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna
udă, se tăvălesc prin pesmet apoi se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar,
sau chiar o simplă smântână.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu