FRIPTURĂ FIARTĂ DE PUI
Mecanismul provocării este următorul: ” Participantii la provocare, vor trebui sa pregateasca, la alegere, o singura reteta din cele 3 categorii propuse de gazda, pe care vor trebui sa o publice pe blogul personal in weekend-urile 2 si 3 (si 4 - daca e o luna care are 5 weekenduri), mentionand printr-un link gazda provocarii, apoi vor trimite linkul retetei si blogului, precum si poza cu preparatul final catre gazda lunii, urmand ca in ultimul weekend, aceasta sa posteze parada provocarii!! Orice participant la provocare, va preciza ca participa la aceasta provocare, printr-un link catre aceasta postare.”
Mi se părea tare ușor, doar știți cât gătesc,dar mereu intervine câte altceva, trecea luna și rețeta preparată a rămas în arhiva personală, cu poze interemediare :( Luna aceasta s-a întâmplat la fel, asta nu că n-am avut timp ptr postat, ci pentru că preparatul pregătit a fost așa de bun, că s-a epuizat instant, și nu am reușit o poză de prezentare finală apetisantă. Să revin. Luna octombrie gazda provocării a fost tiza mea de prenume chiar și nume, Cristina Pană, cu al sau blog: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
Cristina ne-a propus următoarele categorii:
Gata cu vorbăria, să trecem la treabăJ
INGREDIENTE:
pui grill 1 bucată,
Ciuperci champignon cca. 300 g,
Ardei kapia 1 bucată,
foi de dafin 2-3 bucăți,
boabe de piper ½ linguriță,
roșii întregi conservate de la @SunFood 1 cutie,
usturoi 6-7 căței,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, se porționează, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, asezonându-se cu sare și piper proaspăt măcinat.
Ciupercile spălate și curățate, se așează întregi printre bucățile de pui, apoi se acoperă cu roșiile din conservă, (inițial am vrut cuburi, dar am avut numai întregi, ce apoi le-am mărunțit!), ardeii kapia feliați și usturoiul curățat, de asemenea feliat completându-se cu apa în care a fiert puiul, atât cât să acopere friptura.
Tava acoperită se pune la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu. În ultimele 5 minute, friptura se lasă neacoperită pentru a se rumeni frumos. Spor și poftă bună!
Cum spune Cristina Pana, tiza mea: ”Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.” Acum nu știu dacă, adaosul de ardei kapia și ciuperci, modifică dieta :D Cert este, că e tare fragedă friptura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu