OMLETA DE SÂMBĂTĂ DIMINEAȚĂ
Hahaha, n-am mai venit de multișor cu rețete reciclate ;) Citiți,
preparați și savurați;) Sincer, e o rețetă ce am învățat-o din spusele lui
TataZmeu, acum 23 de ani, când mi-a povestit cu ce bunătăți îl ospăta bunica
lui în copilărie ;) La mine în familie, adică în copilărie :D, n-am pomenit așa
ceva :D Cartofii prăjiți își au rostul lor, iar omleta e alt fel :D Dar i-am
molipsit și pe părinții mei ;) Combinația 3 în 1, s-a dovedit bunăăăă;)
Nu știu de ce nu v-am adus până acum rețeta asta :(, aaaa, ba da, știu, pentru
că nu am timp să pozez farfuria finală, mereu se epuizează instant ;) De data
asta, n-am dat alarma cu clopoțelul, (Am 3 clopoțele cu sunete diferite: unul
ptr mic dejun, altul ptr prânz și al treliea ptr cină;)))) că masa e servită:D
Întâi, am pozat, apoi am clopoțit ;) Hai, că v-am amețit, o rețetă simplă,
reciclată, dar cu multe amintiri în spate! ;)
INGREDIENTE:
Ouă 8 bucăți,
Cartofi prăjiți cca.
300 g,
Bacon cubulețe 125 g,
Ceapă verde 1 legătură,
Telemea rasă cca. 50 g,
Ulei de rapiță pentru
prăjit
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie, eu
folosesc Doubleta, se pun cca, 2 linguri de ulei la încins. Se adaugă cartofii ”resturile”
de cartofi prăjiți, de vineri :d, [noi, vinerea avem zi de cartofi prăjiți, Asta pentru că gătesc
Zmeișorii ;), cu diverse adaosuriJ (cârnați,
ceafă, cotlet, pui)], mereu prepar mai mulți, ca să rămână ptr omleta bogată de
sâmbătă;), baconul cubulețe și ceapa verde tăiată mărunt, lăsându-se la gătit,
acoperit cca. 3-4 minute.
Între timp se bat ouăle energic cu un praf de sare și se adaugă peste ingredientele din tigaie, lăsându-se
la gătit cca. 5 minute acoperit, apoi se întoarce omleta, în cazul meu tigaie,
ca să se rumenească pe ambele părți.
Omleta se porționează, și se serveșete cu
salată/murături de sezon, cu pâine Zmeișorii, în cazul meu, fără ;) Spor și
poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu