vineri, 20 noiembrie 2015

CHEC BICOLOR CU FRUCTE DE PĂDURE



CHEC BICOLOR CU FRUCTE DE PĂDURE

Simplu, delicios, la îndemâna oricui! 



INGREDIENTE:

ouă 8 bucăți,
zahăr tos 200 g,
făină albă de grâu 200 g,
pudră de cacao 100 g,
sare iodată un praf,
zahăr vanilinat 1 plic,
praf de copt cu șofran 1 plic,
oțet 1 linguriță,
cacao 100 g,
fructe de pădure cca. 200 g.

MOD DE PREPARARE:


Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o spumă lucioasă. 
Gălbenușurile se adaugă pe rând, în compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Aluatul obținut se toarnă în tăvile de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție.
 Restul compoziției se amestecă cu pudra de cacao.  Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de bază ;) În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii :D Fructele de pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor.
 Chec-urile obținute se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade ;) După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. Se oreanză după gustul fiecăruia ;) 


Eu nu am mai avut timp :D nici măcar un zahăr pudră deasupra, de poze pentru prezentare finală, ce să mai spun :D Spor și poftă bună! ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu