CHEC BICOLOR CU FRUCTE DE PĂDURE
Simplu, delicios, la îndemâna oricui!
INGREDIENTE:
ouă
8 bucăți,
zahăr
tos 200 g,
făină
albă de grâu 200 g,
pudră
de cacao 100 g,
sare
iodată un praf,
zahăr
vanilinat 1 plic,
praf
de copt cu șofran 1 plic,
oțet
1 linguriță,
cacao
100 g,
fructe de pădure cca. 200 g.
fructe de pădure cca. 200 g.
MOD
DE PREPARARE:
Albușurile se bat
energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă
pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se
energic până ce se obține o spumă lucioasă.
Gălbenușurile se adaugă pe rând, în
compoziția de alubușuri, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Făina
cernută împreună cu praful de copt se adaugă în compozița de mai sus și se
amestecă ușor, până se încorporează în aluat. Aluatul obținut se toarnă în tăvile
de chec tapetate cu foaie de pergament, cca trei sfert din compoziție.
Restul
compoziției se amestecă cu pudra de cacao. Aceasta se toarnă artistic peste compoziția de
bază ;) În final, compoziția de cacao s-a lăsta la fundul tăvii :D Fructele de
pădure congelate se presară în mijlocul chec-urilor.
Chec-urile obținute se dau
la copt, în cuptorul preîncins, cca. 60 de minute la foc mediu, 180 grade ;)
După ce trec testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă.
Se oreanză după gustul fiecăruia ;)
Eu nu am mai avut timp :D nici măcar un
zahăr pudră deasupra, de poze pentru prezentare finală, ce să mai spun :D Spor și poftă bună! ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu