CORNULEȚE
CU NUCĂ
Am poftit la cornulețele Claudiei ;) Mai bine zis @http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/
Zis și făcut ;) Buneeeeeeeeeeeeee, tare buneeeeeeeee;)
INGREDIENTE:
Făină
albă din grâu cca. 400 g,
Unt
grăsime 65% cca. 250 g,
Zahăr
tos cca.160 g,
Miez
de nucă măcinat cca. 160 g,
Ouă
1 bucată
Gălbenuș
de ou 2 bucăți,
Sare
iodată 2 g,
Praf
de copt 1plic,
Zahăr
vanilinat 1 plic,
MOD
DE PREPARARE:
Întâi se amestecă
ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și
zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle,
amestecându-se eneregic, până ce se înglobează.
Apoi se adaugă untul rece, răzuit
și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai
mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor ;)
Aluatul obținut se
pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de
minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează
semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu
muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt ;)
Cornulețele se coc, în cuptorul
preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”,
zicere de la Dia ;) se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de
zahăr ;)
3 comentarii:
Foarte bune cornuletele astea, le-am preparat si eu saptamana trecuta. Ce imi place ca tu ai si tava cu forme speciale!
Maria, multumesc. Daaaaa, abia asteptau momentul sa fie inaugurate ;)
Ce cornulete pufoase! Imi place mult tava! :)
Trimiteți un comentariu