CIORBĂ
DE BURTĂ
La cererea prietenilor, am adus rețeta ciorbei de burtă preparată în CasaZmeilor.
Clasica ciorbă de burtă, favorită de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba de burtă preparată de mine, era albă, prin căutările mele, am zărit ciorbă de burtă cu adaos de morcovi și gogoșari acri;) Am trecut la treabă și a ieșit o deliciosenie.
Clasica ciorbă de burtă, favorită de 2 dintre cei 3 zmei;) Deobicei ciorba de burtă preparată de mine, era albă, prin căutările mele, am zărit ciorbă de burtă cu adaos de morcovi și gogoșari acri;) Am trecut la treabă și a ieșit o deliciosenie.
INGREDIENTE
burtă de vită
proaspătă curată 1000 g,
rasol de vită
300 g,
sare iodată,
foi de dafin,
piper boabe,
usturoi 3-4
căței,
morcovi 1
bucată mare,
ceapă 1
bucată,
țelină cca
100 g,
gogoșar acri
2-3 jumătăți,
smântâna
grăsime 12% 500g,
gălbenuș de
ou 5 bucăți.
MOD DE
PREPARARE:
Burta se curată, se spăla cu apa rece și se
pune la fiert întreagă, în apa rece, alături de rasol, morcov, ceapă, țelină,
foi de dafin, piperul boabe siputina sare în oală minune, cca. 75 de minute de
că primul fluierat al Kuktei. Se răcește oală, sub jet de apa rece, se scoate
capacul, după ce nu mai iese abur deloc.
Se scoate burta, se taie fâșii, la fel se
procedează și cu carnea de pe rasol, apoi se pune în alt vas, peste care se
strecoară zeamă rămasă. Între timp se taie gogoșarul bucățele, morcovul fiert
rondele, se adaugă la ciorbă de burtă, lăsându-se să mai fiarbă cca. 10 minute.
Smântâna se bate energic cu gălbenușurile de ou, adăugându-se în ciorba de
burtă la finalul fierberii, amestecându-se
continuu pentru a nu se
"îmbrânzi" ( nu am găsit alt termen :D) oul.
Ciorba de burtă se servește fierbinte cu adaos
de oțet, leuștean, ardei iute și usturoi după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu