CURCAN
CU PORTOCALE, LEGUME ȘI GHIMBIR
Luna
aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela
Badr El-Din, este minunata prietenă Simona Georgescu, cu al ei
minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Iată lista, cu
ingredientele din Cutia misterioasă,
propusă de Simona: ”ghimbir, legume
verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate sa fie si curcan
sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata,
petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana, ce
doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va
fiiii…..portocala!!!” Ei nu am reușit să combin toate ingredientele
propuse, dar pe cele principale, le-am combinat foarte fain. Inițial Zmeișorii
au fost reticienți, dar au probat și
testul a fost trecut. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)
INGREDIENTE:
Bucățele
de curcan cca. 600 g,
Ceapă
galbenă 2 bucăți,
Apio 2 tije,
Ardei
gras roșu ½ bucată,
Portocale
2 bucăți,
Ghimbir
rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
Ulei
de măsline 1-2 linguri,
Sare
iodată 1 linguriță,
Piper
proaspăt măcinat 1 praf,
Condiment
portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
Condiment
portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
Miez
de nucă mărunțit cca. 50 g.
Legumele curățate și feliate
julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide
se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la
gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.
După cele 15 minute, mâncarea
se transferă într-un vas termorezisten,
apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu
portocale.
Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și
se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se
introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca.
15 minute, până începe să se rumenească deasupra.
Se serveșete cald, ca
atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!
2 comentarii:
De cand astept reteta!!Bravo Cris!!
Multumesc Simona! O reteta buna, se lasa asteptata :))) :) Glumesc, desigur, multe activitati in aceasta perioada! ;)
Trimiteți un comentariu