duminică, 24 ianuarie 2016

CURCAN CU PORTOCALE, LEGUME ȘI GHIMBIR

CURCAN CU PORTOCALE, LEGUME ȘI GHIMBIR


Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, este minunata prietenă Simona Georgescu, cu al ei minunat blog: http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
 Iată lista, cu ingredientele din Cutia misterioasă, propusă de Simona: ”ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana, ce doriti din categoria asta), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fiiii…..portocala!!!” Ei nu am reușit să combin toate ingredientele propuse, dar pe cele principale, le-am combinat foarte fain. Inițial Zmeișorii au fost reticienți, dar  au probat și testul a fost trecut. Gata cu vorbăria, să trecem la treabă! ;)

INGREDIENTE:

Bucățele de curcan cca. 600 g,
Ceapă galbenă 2 bucăți,
 Apio 2 tije,
Ardei gras roșu ½ bucată,
Portocale 2 bucăți,
Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
Ulei de măsline 1-2 linguri,
Sare iodată 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat 1 praf,
Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
Condiment portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
Miez de nucă mărunțit cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.








După cele 15 minute, mâncarea se  transferă într-un vas termorezisten, apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu portocale.


 Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.







Se serveșete cald, ca atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!




2 comentarii:

pumpkinmona spunea...

De cand astept reteta!!Bravo Cris!!

PanaCris spunea...

Multumesc Simona! O reteta buna, se lasa asteptata :))) :) Glumesc, desigur, multe activitati in aceasta perioada! ;)

Trimiteți un comentariu