ARDEI IUȚI ȘI STAFIDE ÎN OȚET
O nouă rețetă pentru provocarea MisteryBoxChallenge propusă
de Cerasela Badr el Din, http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html,.
Luna aceasta vedeta
propusă este ardeiul iute!!!!!
Am adus o combinație
inedită ce am descoperit-o pe Bucataras.ro, postată de prietena mea dragă,
Mihaela Rozsnay, simplă și la îndemâna oricui. Spor și succes.
INGREDIENTE:
ardei
iuți roșii 500 g,
sare de
murături 1 lingură mare,
oțet de
Topoloveni 9 grade 300 ml,
zahăr
150 g,
stafide
cca. 100 g.
MOD
DE PREPARARE:
Ardeii
se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de
400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se
stafidele.
Oțetul se fierbe ca. 5 minute, împreună cu zahărul și sarea, apoi se
toarnă fierbinte peste ardeii și stafidele aranjate frumos în borcan.
Nu e
nevoie de nicio mirodenie, stafidele fac totul ;) E simplu, dar aromat,
dulceag-picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu