RULADA
DIN CARNE TOCATĂ UMPLUTĂ CU PORUMB, ARDEI ȘI CAȘCAVAL
Nemaipomenită! Când am vizualizat-o la ValCaludia, Bucătăraș Minunat;), am zis daaaa, e pe gustul Zmeilor, mai ales ptr pachetul de la școală sau servici :D Tot s-a lansat concursul ”Pachetelul vesel ", pe site-ul www.bucataras.ro, zis și făcut. Zmeii au savurat-o cu plăcere. M-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-carne-tocata-cu-porumb-si-cascaval-65061.html. Mulțumesc SunFood pentru conservele minuntate! ;)
INGREDIENTE:
Carne tocată amestec
vită + porc cca. 600 g,
Ceapă galbenă 1 bucată
mică,
Usturoi 2 căței,
Ardei kapia 1 bucată,
Ou 1 bucată,
Pâine veche de o zi 4 felii,
Boabe de porumb din
conservă SunFood,
Cașcaval Delaco 100 g,
Sare iodată,
Piper proaspăt măcinat,
Boia dulce de ardei ½ linguriță,
Pentru topping:
Pesmet alb 3-4 linguri,
Semințe de susan 2-3
linguri
MOD DE PREPARARE:
Feliile de pâine se pun
la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul
se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu oul, pâinea stoarsă bine
de apă, ceapa, usturoiul, amestecându-se energic ce se înglobează toate
ingredientele. Apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce.
Pe o
foaie de pergament, se presară pesmetul amestecat cu semințele de susan, peste
care se întinde amestecul de carne, ușor cu palmele, până ce se obțineo ”foiae”
de cca. 1 deget grosime.
Se așează boabele de porumb de la https://www.facebook.com/conservesanatoaseSunFood, ardeii tăiați fâșii pe
toată suprafața, apoi se presară cașcavalul ras.
Se rulează strâns rulada de
carne, apoi se așează într-o formă de chec/cozonac, unsă cu ulei, apoi se dă
la în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 180 grade, până ce se rumenește rulada.
Se lasă la răcit și se servește rece, ca atare între două felii de pâine sub
formă de sandwich, asezonat cu frunze de salată, sau ca fel principal lângă o
garnitură pe măsură. Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu