PIEPT
DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)
INGREDIENTE:
file
de piept de pui cca. 800 g,
condimente wok, preponderent ghimbir,
ulei de măsline,
tăiței
sticloși, din orez 2 pungi,
legume chinezești pentru wok la conservă
de la LIDL 3 cutii,
sos
de soia,
sos
Wortchester.
MOD
DE PREPARARE:
Prima oară se începe cu
prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate
:D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de
măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid,
lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok,
sos-ul
de soia și wortchester.
Între timp pieptul de
pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin
ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15
minute la foc iute, neacoperit!
După ce se s-au gătit
legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine
toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.
Se pune la fiert cca.
2000 ml apă rece cu puțin sare,
l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, :D că numai era loc pe aragaz. Aparatul
Multicoocker de la Phillps, se setează la programul boil, după ce apa a
clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă
la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la
amestecul de carne și legume.
Atenție, cele trei
feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună
și fierbinți;)
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu