sâmbătă, 26 septembrie 2015

PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)



INGREDIENTE:

file de piept de pui cca. 800 g,
condimente wok, preponderent ghimbir,
ulei de măsline,
tăiței sticloși, din orez 2 pungi,
legume chinezești pentru wok la conservă de la LIDL 3 cutii,
sos de soia,
sos Wortchester.

Advertisement
MOD DE PREPARARE:

Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid, lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok,   sos-ul de soia și wortchester.

Între timp pieptul de pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!

După ce se s-au gătit legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.
Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, :D  că numai era loc pe aragaz. Aparatul Multicoocker de la Phillps, se setează la programul boil, după ce apa a clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la amestecul de carne și legume.






Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)




Spor și poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu