luni, 21 septembrie 2015

CHUTNEY DE PICANT CU DOVLEAC

CHUTNEY DE PICANT CU DOVLEAC 



Luna aceasta sunt gazda minunatei provocări MisteryBoxChallenge propusă de http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html, așa că musai să ”prestez” bunăciuni cu vedeta principală ardeiul iute ;) Am ales acest sos picant-dulce-acrișor, numai bun pentru mâncarurilechinezești ;)

INGREDIENTE:

Ardei roșu iute 2-4 bucăți,
Dovleac 600 g,
Roșii 4 bucăți,
Ceapă hașmă 2 bucăți,
Usturoi 2 căței,
Ghimbir decojit 2 cm,
Ulei de măsline aromat cu ierburi 2 linguri,
Oțet de vin alb 100 ml,
Zahăr brun 150 g,
Vin alb 10 ml,
Cuișoare 2 bucăți,
Frunze de dafin 2 bucăți,
Baton de scorțișoară ½ bucată,
Sare iodată 1 lingură.

MOD DE PREPARARE:

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Se toacă mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul decojit și ardeii iuți. 
















Toate ingredientele se pun la călit în uleiul încins cca. 3 minute, apoi se sting cu vin-ul, oțetul și zahărul, se adaugă cu frunzele de dafin cuișoarele și batonul de scorțișoară, lasându-se la fiert la foc mic cca. 20 de minute, până se îngroașă ușor, se asezonează de sare și se pune în borcanele sterilizate, fierbinte, apoi se lasă la dunst cald, până se răcește.




Spor și poftă bună.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu