GEM
DE PRUNE
De data asta nu vin cu
un preparat deosebit, ci doar vă reamintesc unul simplu și clasic la îndemâna
oricui;) Doar că aveți nevoie de multă răbdare :-*
INGREDIENTE:
prune
brumării pentru dulceață 10000 g necurățate,
zahăr
tos 1000 g.
MOD
DE PREPARARE:
Prunele se spală sub
jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul
meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se
amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua
zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu ( cca. 150 grade), în cuptor,
neacoperit cca. 3-4 ore. După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se
încheagă, se pune în borcane sterilizate, apoi se dă din nou la cuptor ptr cca.
30 de minute la foc mic.
Borcanele se căpăcesc,
cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.
Spor și poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu