luni, 7 septembrie 2015

GEM DE PRUNE

GEM DE PRUNE



De data asta nu vin cu un preparat deosebit, ci doar vă reamintesc unul simplu și clasic la îndemâna oricui;) Doar că aveți nevoie de multă răbdare :-*

INGREDIENTE:

prune brumării pentru dulceață 10000 g necurățate,
zahăr  tos 1000 g.

MOD DE PREPARARE:







 Prunele se spală sub jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun într-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu ( cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore. După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se pune în borcane sterilizate, apoi se dă din nou la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mic.
Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.



Spor și poftă bună! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu