PRĂJITURĂ DIN ALBUȘURI, MAC, CACAO ȘI NUCĂ
După sărbători, sigur vă rămân multtee albușuri prin
frigider. Această prăjitură, rapidă, a devenit preferata casei ;) O prăjitură aerată și tare
gustoasă. Inițial am plecat de la prăjitura propusă de Miha Simiuc, pe al să
minunat blog http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-din-albusuri-cu-nuca-si-cacao,
dar am deviat un pic;)
INGREDIENTE:
Albuș de ou 13 bucăți, cca. 380 g,
Sare iodată ½ linguriță,
Oțet ½ linuriță,
Zahăr tos cca. 380 g,
Făină albă din
grâu 13 linguri,
Zahăr vanilinat Dr. Oetker 1 plic,
Praf de copt cu sofran Dr. Oetker 1 plic,
Coajă de lămâie zaharisită 2 lingurițe,
Semințe de mac 3 linguri,
Pudră de cacao Dr. Oetker 3 linguri,
Nucă măcinată cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
Albușurile aduse
la temperatura camerei, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au
devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă
baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor :D robotul semiprofesional;)
alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă
praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se
încorporeze toată făina.
Se separă aluatul obținut în două boluri, aproximativ
egale ca și cantitate. Într-un bol se adaugă semințele de mac, se amestecă
ușor, până se înglobează, apoi se răstoarnă în tava tapetată cu foaie de
pergament.
În cel de-al doilea bol se adaugă pudra de cacao, se amestecă,
deasemenea ușor, apoi compoziția obținută se toarnă ușor peste cea cu mac,
începând de la un capăt la altul, astfel încât să acoperiți toată compoziția
deschisă la culoare.
Încă n-am dexteritatea necesară, și a trebuit să ajustez
un pic cu paleta, de aici motivul pentru care nu au ieșit exact două balturi distincte;),
ca la Miha;) Se presară nuca măcinată
grosier și părjitura se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la
200 g. După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor și se
pudrează din plin cu zahăr praf.
Spor și poftă bună!
Un comentariu:
Foarte buna!
Trimiteți un comentariu